torsdag 4. november 2010

Nei til fylkeskommunal propaganda mot Israel


Jeg mener det er strekt beklagelig at Sør-Trøndelag fylkeskommune deltar aktivt i politisk propaganda mot Israel, og at fylkeskommunen er med på å finansiere slik propaganda. Det er ikke mindre kritikkverdig at dette også inngår som en del av undervisningen på Ringve vgs.

Bakgrunnen for dette er Ringve vgs sitt engasjement i “Gasamonologene”.
Gazamonologene er oversatt fra engelsk til norsk av en lærer ved Ringve vgs. I forbindelse med urframføringen av Gazamonologene, vil alle de 33 monologene bli gitt ut i bokform på norsk. Boka kan kjøpes gjennom Ringve vgs, og fylkeskommunen har støttet oversettelsen av Gazamonologene til norsk.

Den 29.november 2010 er det planlagt å samle en skuespiller fra hver av gruppene som er partnere i Gazamonologene, i FNs hovedkvarter i New York. Planen er at de ulike representantene fra hele verden skal framføre monologene på sitt morsmål for FNs hovedforsamling. Det er planlagt at en elev og en lærer fra Ringve vgs skal delta på dette arrangementet. I tillegg vil politisk nivå skal være representert med to politikere. Tur og opphold blir finansiert av Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Gjennom å sende politikere til denne markeringen mener jeg at det politiske aspektet i saken forsterkes.

I utgangspunktet mener jeg at det er feil av fylkeskommunen å ha et såkalt vennskapssamarbeid bare med Ramallah, og ikke noe tilsvarende med en by i Israel.
Det er altså ensidigheten i forhold til midt-østen konflikten som jeg mener blir feil.

Men det som gjør samarbeidet om Gazamonologene totalt uakseptabelt, er samarbeidspartneren Ashtar Theater.Dette teateret er en del av et nettverk som til de grader driver med politisk anti-Israel-propaganda. En slik kobling burde fylkeskommunen holde seg langt unna.

Ashtar Theaters hjemmeside er det en oversikt over hvilke nettverk teateret deltar i. Her står det at teateret er en del av The Palestinian NGO Network (PNGO). The Palestinian NGO Network (PNGO) er en paraplyorganisasjon, som omfatter et stort antall ikke-statlige organisasjoner (NGOer) som er involvert i politisk påvirkningsarbeid, i den arabisk-israelske konflikten. Rollen til PNGO og mange av medlemsorganisasjonene er å fremme avvisning av israelske legitimitet, hindre fredsarbeidet og intensiverer spenninger i regionen. Spesielt er PNGO en ledende stemme i den internasjonale de-legitimerings-kampanjen mot Israel. PNGO er ledende i arbeidet for globale boikott og sanksjoner rettet mot Israel, inkludert aktivt medlemskap i BDS National Committee (BNC).

I en pressemelding fra PNGO i januar 2009, under Gaza krigen, argumenterte PNGO for at boikott og sanksjoner mot Israel er nødvendig "å straffe Israel, og for å holde Israel ansvarlig for sine vedvarende brudd på internasjonal lov og undertrykking av palestinske rettigheter," og at uten press " vil Israel fortsette med sitt folkemord av palestinerne. "

PNGO aksepterer heller ikke retningslinjene til USAID, som angir at USA-støttet frivillige organisasjoner må bekrefte at de ikke forsvarer, sponser, eller delta i terror aktivitet.
PNGO uttalte at “dette ville ha farlige konsekvenser for NGOer og vil bane vei for å karakterisere et stort utvalg av NGO-aktiviteter som "støtte til terrorhandlinger".

Jeg tar sterk avstand fra at Sør-Trøndelag fylkeskommune driver denne typen støtte og aktivitet. At fylkeskommunen sponser anti-israel-propaganda med offentlige midler, er ikke noe vi i Fremskrittspartiet kan være med å støtte.

7 kommentarer:

  1. Veldig godt skrevet.
    Takk Morten.

    Det er utrolig at også fylkeskommunen - i tillegg til Trondheim kommune - støtter et slikt propaganda-stunt.

    Håper dere vil rette opp uretten når dere tar over styringen etter valget neste år.

    Da bør Trondheims vennskapsby i Israel - Petach Tikva - også få støtte.

    Det bør også stilles krav om at Ramallah slutter med å hedre terrorister og heller jobber for fred med Israel. Se eksempler på glorifiseringen av terrorister her:
    http://www.palwatch.org/

    NGO Monitor følger de palestinske NGOene. Les mer her:
    http://www.ngo-monitor.org/article.php?id=515

    SvarSlett
  2. tusen takk Morten. bare så sørgelig at ikke flere politikere i Midt Norge tar bladet fra munnen og taler ut mot denne utrolig graverende ensidigheten. Dette er åpenbar, rendyrket propaganda der befolkningens følelser skal manipuleres til aggresjon mot Israel. det burde opprettes Sderot- monologer med Fylkeskommunal støtte, der barn i Sør- Israel kan fortelle hvordan det er å leve under en stadig rakett- trussel fra Hamas på Gazastripen ! Men vil det skje?

    SvarSlett
  3. Hei Morten Ellefsen! Har du anledning til å komme og se oppsetningen vår med egne øyne på Bolla&Lillebillfestivalen, 26-27 november? Tidspunkt eller eksakt dag er ikke helt avklart enda, men jeg kan gi deg nærmere informasjon når jeg vet det mer sikkert. Vi håper du har muligheten til å komme, slik at du kanskje kan få en ny forståelse av hele prosjektet. Prosjektets intensjon slik mange av oss ser på det, er å prøve å formidle generelt hvordan barn og ungdom opplever krig.

    Hilsen Johanna Myrvang Løvås, 1MD2, Ringve vgs.

    SvarSlett
  4. SYYYKT BRA COMMENT, JOHANNA! ilu <3

    SvarSlett
  5. Jeg kan godt komme og se oppsetningen.
    Men det vil jo uansett ikke endre det faktum at Ashtar Theater er en del av The Palestinian NGO Network (PNGO). Og at det rødgrønne flertallet i fylkestinget gjentatte ganger blankt har avvist våre forslag om å inngå et vennskapssamarbeid med skoler i Israel.

    SvarSlett
  6. Fint! Oppsetningen blir lørdag 27. november klokka 16.00 på Kultursenteret ISAK, håper å se deg der!
    Johanna.

    SvarSlett
  7. Enig, Morten. Vi må holde med Israel i denne viktige kampen! For øvrig var videoen om strømforbruk svært spekulativ. Vi fortjener ikke dårlig omtale for å sette søkelys på denne vitkige saken. Hva synes du?

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.