søndag 26. april 2009

Skal vi respektere Islam?

På Dagbladets nettsider søndag 26. april er det et oppslag om Taliban som henrettet par og barberte menn som lyttet til musikk

Taliban viderefører skrekkveldet de hadde i Afghanistan. Og verst vil det gå utover kvinnene.

Slag mot burka-kledde kvinner ble et vanlig syn i Kabuls gater da Taliban hadde makten i Afghanistan. Det minste avvik fra Talibans ekstreme kvinnelover førte til straff. Taliban-regimets forhold til kvinner er et dystert kapittel i Afghanistans historie.
Nå blir dette hverdagen for befolkningen i Swat-dalen nord i Pakistan.

Som liberalist mener jeg at alle selvfølgelig skal ha rett til å mene, og tro hva de vil. Folk må få leve og organisere livene sine slik de selv ønsker det. Men det er en absolutt begrensning, alle skal ha samme retten til frihet. Det vil si at ingen skal ha frihet og rettigheter som går på bekostning av andres.

Islam er ikke bare en religion, men et komplett regelverk for hvordan muslimenes liv og samfunn skal organiseres. Dette regelverket ”sharia” slår fast at kvinner ikke er like mye verd som mannen, og at en mann har klare rettigheter som går på bekostning av kvinners.

Islam har innført polygami og rask skilsmisse for menn, for å legge forholdene til rette for mannens optimale seksuelle utfoldelse. Kvinner derimot har ikke samme rett til å skille seg, og må innordne seg etter sin manns behov. Menn er kvinners formyndere, lydighetsprinsippet er et absolutt religiøst påbud, og det er mannens religiøse plikt og gi kvinnen ordrer.

Siden en mann har rettigheter har kvinnen plikt til å stille opp når han måtte ha behov for sex, enten hun ønsker det eller ikke. Det å ha sex med noen som ikke ønsker det kaller vi for voldtekt selv om det er innenfor ekteskapet, i følge islam er dette mannens rettighet.

Jeg respekterer ikke et slikt menneskesyn og slike verdier, og jeg forstår godt at våre vestlige verdier med frihet og likestilling anses som en trussel mot islamske verdier.

Fremskrittspartiet våger å ta et oppgjør med denne ukulturen, for dette blir vi kalt rasister.
Jeg kaller det feighet å ikke ta avstand fra et slikt menneskesyn.

lørdag 25. april 2009

Kan vi stole på temperaturstatistikken?

Hvor stort utslag gir urbaniseringseffekten på offisiell temperaturstatistikk, og hva er global oppvarming?

I fjor sommer kunne vi lese om at Meteorologisk institutt stanset temperaturmålingene ved flere stasjoner etter avsløringen om feil ved rekordmåleren på Kotsøy i Sør-Trøndelag.

Rekordmålingen fra Kotsøy ble raskt dementert da det ble avslørt at stasjonen ikke står på gress. Alt annet underlag som grus, stein og asfalt påvirker temperatur målingen.

De nye målestasjonene i Soknedal og Garland i Trøndelag, samt stasjonen på Gulsvik i Hallingdal i Buskerud og på Alna i Oslo ble også innstilt fordi de ikke var riktig plassert.

I USA startet TV-meteorolog Anthony Watts i 2007 et prosjekt for å kartlegge kvaliteten på målestasjonene i USA. Hensikten var å sjekke om målestasjonene var i samsvar med ”Site Information Handbook” fra National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Her er en omtale av prosjektet og en del av funnene fra Fox News:


Kartleggingsprosjektet har opprettet en egen hjemmeside der en kan følge med på resultatene fra kartleggingen.

Frem til nå er 854 av 1221 målestasjoner kartlagt, og de fleste stasjonene er ikke i henhold til forskriftene. Kun 11 % av målestasjonene er plassert slik at de har en feilmargin på mindre enn 1 grad celsius. Hele 69 % av målestasjonene har en plassering som kan gi feilmåling på mer enn 2 grader celsius.

Målestasjoner som er plassert i henhold til håndboken viser ikke en økning i temperaturen de siste hundrede år, mens målestasjoner som står dårlig plassert viser en temperaturøkning på samme måte som FNs klimapanel har i sine rapporter.

Spørsmålet er da om det er global oppvarming eller urbaniseringseffekten rundt målestasjonene som gir seg utslag på temperaturstatistikken?

Det er helt klart at temperaturen blir høyere i byområder med asfalt, betong og kjølevifter for klimaanlegg enn i mer landlige omgivelser.

tirsdag 7. april 2009

Snart valgkamp

Valgkampen er snart i full gang, og for enkelte kribler det litt etter å komme i gang med stands og valgkampaktiviteter.

Har laget et kort tilbakeblikk på siste Stortingsvalgkamp for Sør-Trøndelag FrP.

søndag 5. april 2009

FrPs veisatsing gjelder hele landet

Tore O. Sandvik skriver i sin blogg at ”Siv Jensen vil bare bygge vei på Østlandet”. Selv om innlegget var skrevet 1. april var det neppe ment som en aprilspøk.

Fremskrittspartiet vil bruke 792 mrd. kroner på å bygge verdens beste samferdselsnett i verdens rikeste land de neste ti årene, dvs. over det doble av regjeringens skuffende plan.

De rød-grønne er derfor desperate etter å sable ned FrPs gigantsatsing, men vet så inderlig godt at de ikke kan ta oss på fakta. FrPs motstandere må derfor ty til kritikk av sitater og ordbruk når de argumenterer mot vårt forslag om å bygge landet, slik fylkesordfører Tore O. Sandvik gjør på sin blogg 1. april 2009.

Fakta er at FrP vil investerer mer i veiene i Trøndelag enn samtlige andre partier.

Hvis FrP hadde fått gjennomslag på Stortinget hadde det blitt bygd sammenhengende motorvei på Norges viktigste vei, E6 fra Steinkjer til Trondheim, Oslo og Sverige.

FrP har i motsetning til de andre partiene fokus på verdiskapning, og det betyr at vi tar avstand fra den totale mangelen på helhetstenkning som alltid har preget norsk samferdselspolitikk. Et eksempel på dette er det rød-grønne prosjektet Dalsfjordbrua til 1 mrd. kroner på en strekning der det passerer 45 biler i døgnet.

Regjeringen går inn for å overføre 16 150 km med dårlig vedlikeholdte riksvei til fylkene, og dette utgjør faktisk 60 % av riksveinettet. Til sammen vil vedlikeholdsetterslepet på nye og gamle fylkesveier beløpe seg til 22 mrd. kroner.

FrP vil at kommunene og staten skal overta ansvaret for dagens fylkesveier, istedenfor å overføre dårlige vedlikeholdte riksveier til fylkene.

FrP vil gi Norge et topp moderne, et effektivt, sikkert og miljøvennlig samferdselsnett innen 25 år. Dette skal FrP gjøre uten bompengefinansiering, men med avklarte, forutsigbare og langsiktige finansielle rammer basert på full statlig finansiering.

FrPs veisatsing gjelder hele landet.

lørdag 4. april 2009

Eiendomsskatten øker – veiene forfaller i Trondheim

Siden de rød-grønne tok over makten i Trondheim er eiendomsskatten mer enn tredoblet. Men hva får innbyggerne igjen?

Stadige kutt i veivedlikeholdet gjør at veiene forfaller og er til tider mer eller mindre ufremkommelige. Dette fører også til unormal høy slitasje og mer skader på bilene.

I følge Adresseavisen innrømmer Trondheim Bydrift at budsjettene er så redusert at de ikke har mulighet til å holde grusvegene fri for huller. Det må nesten bare være slik med det budsjettet vi har, er budskapet.

Jeg mener dette er totalt forkastelig!

fredag 3. april 2009

Utrolig uttalelse fra Liv Signe Navarsete

Det er helt utrolig å lese uttalelsene fra samferdselsminister Liv Signe Navarsete i Adresseavisen 1. april om OPS utbygging av nye veiprosjekter.

Samferdselsministeren uttaler: ”Hvorfor skal staten handle på avbetaling når alle vet at det er mye dyrere enn å bevilge pengene over statsbudsjettet”.

Denne påstanden er jeg helt enig i. Det som gjør uttalelsene så utrolige er at de kommer fra en samferdselsminister som virkelig har slått fast politikken, ingen ny vei uten bom.

Og da blir spørsmålet, er ikke bygging av nye veier med bompenger den absolutt dyreste måten å bygge vei på? Først så kjøper en på avbetaling, med renter og omkostninger. I tillegg kommer administrasjonskostnadene.

Jeg vil oppfordre samferdselsministeren til å gjøre akkurat hva hun sier i adresseavisen: ”Da er det bedre å cashe ut pengene enn å betale over 25 år”.

Finansier veiutbyggingen på den billigste måten. Finansier hele prosjektet (prosjektfinansiering) i ett vedtak, bygg veien og cashe ut pengene.

Uten bompenger og uten avbetaling!