torsdag 2. desember 2010

Innvandring og strømpriser.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik har gjennom å publisere deler av et innlegg jeg hadde i fylkestinget på YouTube, forsøkt å ta fokus bort fra rødgrønn handlingslammelse i forhold til kraftkrisen. Dette blir for dumt, Tore O.

Ved å begynne klippet midt inne i mitt innlegg, kan en få et inntrykk av at innlegget handler om at innvandrere bruker for mye strøm, og at dette er et problem. Dersom en hører bakgrunnen for spørsmålet, som forståelig nok ikke ble lagt ut av fylkesordføreren, ser man at dette over hode ikke er et tema.

Det jeg tar opp i denne saken er at de partiene som er med på klimahysteriet, i debatten problematiserer bygging av vindmøller. Visstnok fordi vi vil få “for mye ny fornybar energi”, ved å bygge de vindmøllene som ligger inne i planen.

Når det gjelder husholdningene og vekst i energiforbruket, sier jeg at de andre partiene fremstiller det som et problem at det er en uhemmet vekst i energiforbruket til norske husholdninger. Videre at dette er bare tull, og at fakta kan ødelegge for mange diskusjoner. Dette med henvisning til SIFO rapporten “A secret success?”, som viser at forbruket til husholdningene er redusert fra 19.000 kWh i 1996 til vel 16.000 kWh i 2008. Grunnen til at husholdningene i Norge samlet sett bruker mer strøm, er at det blir flere husholdninger. Og videre at innvandring er en viktig grunn for at vi blir flere husholdninger.

Men jeg nevner over hode ikke at dette er et problem for strømprisene, eller at Fremskrittspartiet har noe som helst problem med at det blir flere husholdninger. Heller tvert i mot. I min svarreplikk (som fylkesordføreren også har klippet bort) på disse meningsløse beskyldningene, svarer jeg jo klinkende klart at innvandring IKKE er noe problem i denne sammenheng, men at vi må bygge ut mer kraft.



Det er forståelig at fylkesordføreren i Sør-Trøndelag ønsker å lede oppmerksomhet bort fra det faktum at kraftkrevende industri nå kommer med massiv kritikk av rødgrønn handlingslammelse.

Fremskrittspartiet ønsker, i motsetning til Arbeiderpartiet, å gjøre noe med disse problemene. Vi ønsker å fyre opp reservekraftverkene på Tjeldbergodden, vi sier ja til å bygge gasskraftverk uten krav til CO2 rensing, vi vil bygge ut mer vannkraft, og vi ser det ikke som et problem at vi får ”for mye ny fornybar energi” i form av vindkraft.

De siste dagene har smelteverket på Holla stengt ned tre av fire ovner, Norske Skog på Skogn taper penger på hvert tonn med papir de produserer og Södra Cell i Follafoss sliter med ulønnsom produksjon når strømprisene er så høye som nå. Da er det vel ikke så rart om fylkesordfører Tore O. Sandvik førsøker å avlede oppmerksomheten med å forsøke å latterliggjøre FrP, ved å legge ut deler at mitt innlegg i fylkestinget.